Wanneer er nu geen problemen meer opduiken in het dossier speelt KFC Herenthout binnen 2 jaar in een nieuw voetbalstadion op het sportcentrum 't Kapelleke.

Maandagavond keurden de raadsleden de princiepsovereenkomst tussen het gemeentebestuur en KFC Herenthout goed. De club treedt zelf op als bouwheer en krijgt daarvoor van de gemeente een renteloze lening van 600.000 euro. Die moet terugbetaald worden over een periode van 40 jaar.

De kostprijs van de nieuwe accommodaties worden geraamd op 1 tot 1.2 miljoen euro. De gemeente geeft de grond voor de sportterreinen en de accommodaties aan de club in erfpacht. Het gemeentebestuur van Herenthout investeert nog meer in de club. Ook kosten van de aanleg van de nutsvoorzieningen, brandveiligheidsapparatuur, alarm, een lift zijn voor de gemeente.

De overeenkomsten tussen het gemeentebestuur en de club worden nu op papier uitgewerkt. Binnen een paar maanden kan de bouw starten.

De huidige terreinen van de voetbalclub zijn ook eigendom van de gemeente. Die terreinen liggen in woonzone en worden verkaveld.